Platen van je servies: Eten met je zintuigen

Servies Starry Night met pasta. Klein bord in serviesset.

In de blog ‘Voor de thuischef: Tips voor plating’ lees je verschillende tips voor het platen van je bord. Laten we wat dieper in gaan op één daarvan: Een klein gerecht op een groot bord. Dit werkt goed voor zowel simpele als uitgebreidere gerechten. Of het nu een eenvoudige snack of een uitgebreid gerecht betreft, deze techniek versterkt de visuele en zintuiglijke beleving van je maaltijd.

Eten met je zintuigen

Eten is meer dan alleen smaak; het is ook visueel. Een prachtig opgemaakt bord spreekt niet alleen je smaakpapillen aan maar versterkt de totale eetervaring. Het betekent echter niet dat je gekke capriolen hoeft uit te halen in je presentatie.

Bekijk de bovenstaande afbeelding voor de perfecte weergave van pasta met rode saus op onze elegante Ocean Breeze en diepblauwe Midnight Blue borden. Voeg een stukje brood toe en je waant je meteen in Italië.

Pasta presenteren als een pro

Wil je je pasta op dezelfde manier serveren? Volg deze stappen:

  1. Gebruik een vork, knijper of tang.
  2. Neem een portie pasta uit de pan en begin te draaien.
  3. Ondersteun eventueel met een lepel.
  4. Plaats het centraal op het bord.
  5. Draai de pasta kort op het bord, zodat het stevig staat.
  6. Geniet van je heerlijke maaltijd.
Pastabord van serviesset Ocean Breeze. Zeeblauw servies.

Dutch Design, Made in Portugal

Met deze eenvoudige stappen transformeer je elke maaltijd in een visueel feest en verhoog je de eetervaring. Of je nu een thuischef bent of gewoon van koken houdt, presenteer je gerechten op onze prachtige keramische borden voor een onvergetelijke ervaring. Ontdek de veelzijdigheid en laat je culinaire creativiteit de vrije loop! Dutch Design, Made in Portugal.